ZeroPro protein – nejčistší zdroj bílkoviny
Syrovátkový protein patří k nejčastějším použitím surovinám v proteinových doplňcích. Je to dáno tím, že je pro lidský organismus ze všech proteinů tím nejhodnotnějším zdrojem bílkoviny pro růst a regeneraci svalové hmoty. Na trhu můžeme najít bezpočetné množství značek, které nabízí proteiny různých chutí a druhů. Málo kdo však ví, že kvalita proteinu netkví jen ve vysokém obsahu bílkovin ve 100g, ale také jakou technologickou metodou je surovina pro výrobu proteinu získána.
Touto problematikou se rozhodla zabývat firma Lactalis, která vyvinula inovativní technologii studené filtrace umožnující extrakci nativního syrovátkového proteinu přímo z čerstvého mléka pomocí nízkoteplotní mikro a ultrafiltrace. Využítím tohoto procesu jsme schopní zachovat bioaktivní a přirozené vlasnosti syrovátkovách proteinů, které přinesou nejživější formu bílkovin na trhu!
Studená filtrace
Technologie použitá k získání nativního syrovátkového proteinového izolátu Pronativ® je to, co jí odlišuje od „běžného“ syrovátkového proteinu – Filtrace za „studena“. Tato technologie, probíhající v 10°C umožňuje přímou extrakci syrovátkového proteinu z čerstvého mléka bez znehodnocení (denaturace) bílkovin.
Tradičně jsou syrovátkové proteiny vedlejším produktem výroby mléčných výrobků. Při jejich výrobě se často používají enzymy, bakterie a další složky, které pak mohou být součástí i „odpadní“ syrovátky. Ta pak prochází dalším procesem, např fyzikální nebo chemickou separací, tepelným zpracováním nebo odpařováním, aby se získal práškový syrovátkový protein. Ten je také extrahován za použítí dvou stupňů pasterizace při vysoké teplotě , kdy často dochází k denaturaci proteinových molekul
Technologie tzv. „studené filtrace“ si klade za cíl získat čistý nativní proteinový prášek, který přeskočí dříve popsaný proces. Pomocí této technologie tak vlastně získáme bílkovinu v nejčistší formě!
Důraz na kvalitu
Primárním cílem „studené filtrace“ je získat co nejkvalitnější surovinu. Z tohoto důvodu se pro výrobu nativního syrovátkového proteinového izolátu Pronativ® používá čerstvé mléko od krav z kontrolovaných evropských chovů pasoucích se ve francouzských alpách.
Vývoj
Pro vznik této suroviny společnost Lactalis navázala spolupráci s AME2P (Metabolic Adaptations to Exercise in Physiological and Pathological Conditions) a UNH2 (Human Nutrition Unit) z Univerzity Clermontu (Francie) na klinické studii hodnotící příznivé účinky patentované složky Pronativ® na růst a regeneraci svalové hmoty. Tato studie, prováděná po dobu 12 týdnů na 50 aktivních dobrovolnících (muži, průměrný věk 21,5let), prokázala pozitivní přínos na adaptaci svalové hmoty na tréninkovou zátěž. Dále u skupiny konzumující Pronativ® prokázala zrychlení regenerace svalů a dokonce i zrychlení svalové kontrakce.
Benefity v porovnání s běžným syrovátkovým proteinovým isolátem (WPI)
- extrahováno přímo z mléka
- o 15% více leucinu
- vyšší obsah imunoglobulinů
- obsahuje lactoferrin
- neobsahuje residua z výroby sýrů
- neobsahuje hormony (rBST free)
- neobsahuje antibiotika
- minimální obsah tuků (<0.5%)
- bez chemických sloučenin z výroby
ZeroPro Protein je nejčistší dostupná forma syrovátkového bílkovinného izolátu na trhu.
ZeroPro Protein je nejčistší dostupná forma syrovátkového bílkovinného izolátu na trhu.
ZeroPro Protein je nejčistší dostupná forma syrovátkového bílkovinného izolátu na trhu.
ZeroPro Protein je nejčistší dostupná forma syrovátkového bílkovinného izolátu na trhu.
ZeroPro Protein Pronativ® je přirozeně bohatý na esenciální aminokyseliny, které tělo nemůže syntetizovat, včetně o 15% více leucinu než v tradičním WPI. Leucin patří ke klíčovým aminokyselinám s rozvětvěným řetězcem (BCAA), která hrají hlavní roli při syntéze svalových vláken. Tento vysoký obsah leucinu spolu s ostatními aminokyselinami poskytuje dostatek látek pro svalový růst. ZeroPro Protein Pronativ® nejenže spouští syntézu svalových bílkovin, ale také rovnou buduje svalovou hmotu s využitím klíčových aminokyselin.
ZeroPro Protein Pronativ® je ve srovnání s tradičním WPI snadněji tráven a rychleji absorbován přimo do svalové tkáně. Proteinová struktura značkové suroviny Pronativ® poskytuje lepší absorpci aminokyselin než z běžného syrovátkového izolátu, kdy jsou externě přidané aminokyseliny často znehodnoceny oxidací.